Friendly Game BMMB FC

Posted: 20/01/2011 in Sukan

Pagi ini sempena cuti Hari Thaipusam, budak-budak arrange satu game dengan team Jurunilai Bersekutu FC di padang Kompleks Mutiara Johor Bahru. Ni first time BMMB FC main pagi. Sebelum tu, ni first entry pasal BMMB FC. BMMB FC ialah nama penuh Bank Mualamat Football Club, majikan lama aku. Dua tahun lebih aku kerja kat Bank Muamalat dan rata-rata budak-budak dalam team memang aku kenal. Bini aku pun kerja kat sini so diorang import aku main team ni.

Inilah dia barisan impian BMMB FC. Berdiri dari kiri : Ujang, Faiz, Shukor, Faizul, Cip, Lanman, Azrin. Duduk dari kiri : Roy, Aidil, Aku, Yott dan Azizul. Pemain simpanan yang lain tengah pakai kasut kat belakang nun.

Bersiap sedia memulakan perlawanan tepat jam 9.00 pagi. Time ni matahari baik punya mencanak mengeluarkan cahaya yang bisa mencairkan kepala hotak. Memang kalau main pagi memang muai. Tapi layankan jelah.

Antara aksi-aksi di tengah padang. Pagi ni dapat jersi nombor 10. Antara lagenda yang pernah pakai jersi nombor 10 yang aku minat ialah Allahyarham Mokhtar Dahari dan Lothar Mattahues dari Jerman. Kalau current player sudah tentu Safee Sali dan Wayne Rooney.

Huhu…kalau gambar ni boleh bercakap, dia akan cakap betapa cantiknya jaringan ni. Masa ni kedudukan 2-2 setelah BMMB FC selesa mendahului 2-0. Tapi kelalaian pertahanan melepaskan dua gol menyebabkan pemain BMMB FC kelam kabut mencari gol pendahuluan. Terpaksalah aku naik ke atas membantu serangan dan bila nak crossing toba-tiba bola tu terus melecong masuk. Tak sengaja da…Tapi kalau tengok replay memang macam Hardi Jaafar score masa lawan Singapore sekitar tahun 2007. Tak percaya cuba klik sini.

Fulltime score BMMB FC 3 team lawan 2. Jarang-jarang team aku menang, so bila menang ada sesi cooling down dan sedikit taklimat. Sebab main pagi so ada time la nak cooling down dengan taklimat semua. Kalau main petang jangan harap, siap siap terus balik.

Aha…satu lagi kalau game pagi adalah habuan sarapan. Mereka inilah yang telah menyiapkan potluck masing-masing untuk dibawa ke padang. Lepas main dah penat kita ngap. Banyak menu pagi ni, ada sandwich, meehoon, karipap dan teh o…agak-agak tak penat lagi boleh terjun kolam kat belakang nun…dah lapar naik balik.

Ok till then. Jumpa lagi next entry. Selamat bercuti.

Comments
  1. wakaka…banyak lagi kena belajar nih…tunggu 8 dgn 9 ni la…

    Like

  2. Mohd Fuad says:

    Entri yang menarik… hebat jugak si Dzul ni..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s