Archive for 13/03/2011

Cendol Wahab

Posted: 13/03/2011 in Jalan Jalan

Salam semua,

Entry kali ni aku nak share tempat makan cendol yang boleh dikategorikan terbaik kat KL. Sorry kepada kawan sekitar JB sebab JJCM kali ni jauh sikit ke luar JB. Nipun sebab aku balik KL so sempat la singgah. Cendol Wahab terletak di Rampai Business Park, Wangsa Maju. Kalau masuk dari International School, bari last sekali. Cendol Wahab ni dulu meniaga kat pasar malam je sampai la perniagaan berkembang maju dapatlah sebuah geria siap dengan pekerja sekali.

Ini dia sebahagian sejarah cendol wahab ni. Masuk paper dah berapa kali masa bukak stall kat Setapak Jaya. Yang berkopiah tulah Wahabnya.

Nah pilih je apa yang nak. Tak cukup menu kat dinding, menu kat kertas pun ada. Kena tick sendiri mana nak order, so pelayan tak payah pening2 tunggu apa nak order. Gambar belah atas kana tu pulak semua pekerja cendol wahab yg tgh menunggu cendol siap untuk dihantar kepada pelanggan. Yang buat cendol la yang mandi, tak rehat langsung. Aku pulak tak tau nak order apa…macam2 cendol ada.

Ok ni yang berjaya aku order. Cendol jagung dgn cendol pulut dan diselangi dengan mee goreng mamak. Memang terbaik. Cendol cukup lemak manis dan santan, air batu pun tak terlalu hancur. Harga? semua sekali kurang RM10.00. Kalau singgah ke Wangsa Maju boleh try.

Ok till the next entry.

Advertisements