Satay Wak Radol

Posted: 17/05/2011 in Jalan Jalan

Salam all,

Dah lama rasanya tak update blog ni sejak busy dengan si Ahmad Dhani. Dan sejak bini tengah dalam pantang ni aku pun tak dapat pergi makan kat tempat-tempat yang biasa kami jelajahi lepas balik kerja ataupun hujung minggu. Antara tempat yang selalu dikunjungi ialah Warung Satay Wak Radol. Warung ni terletak di Kawasan Kempas Denai lebih tepat lagi sebelah je highway Pasir Gudang berhadapan dengan DAmansara Aliff. Terkenal dengan satay ayam, daging dan babat yang mengancam, warung ni juga mempunyai cawangan di Taman Kemas.

Selain satay, kat sini pun ada buat Mee Bandung special dengan nasi goreng kampung menyengat. Harga pun boleh tahan tak mahal sangat. Masakan memang ala mak2 kita yang masak. Suasana warung pun tidaklah seselesa di hotel atau tepian pantai. Hanya deruan kereta dan lori kedengaran sebab warung betul2 di tepi highway. Nak tenang sikit boleh pergi ke cawangan di Taman Kemas.

Nah ini dia satay 10 cucuk (mintak 10 tapi dia bagi 12…cuba kira betul2). Dapat ni sebagai makan malam pun dah ok. Kenyang sampai pagi esok. Harga secucuk baru 50 sen, tambah RM1.00 untuk nasi impit.

Ok boleh check harga dan plan nak makan apa malam ni. Kalau duduk area Skudai, Perling dan Kempas memang Wak Radol boleh jadi pilihan utama.

Jumpa lagi🙂

Comments
  1. ila says:

    dh try dh ni time kt JB dulu…mmg sodap…mkn skit dh kenyang…hehehe

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s