SUKUM 2011 : UTM Bermula Cemerlang

Posted: 11/07/2011 in Sukan

Duduk dari kiri : Wan Yusryzal, Zaini, Faezel, Fauzee, Megat, Dzulhelmi, Wan Norzaidi, Budiman

Barisan Kedua : Rosazizi, Khairul, Shahrizan, Fakhrul Radzi, Murhisham (Jurulatih), Nazwar, Fitri Amir, Khadari (Pengurus)

Barisan Ketiga : Erwan, Izzat, Kamaruzaman, Nordin

 

Permulaan Yang Baik!

Itulah ungkapan pertama dapat diungkapkan kepada pasukan UTM atas kemenangan 3-1 ke atas UMK pada perlawanan sulung bolasepak SUKUM 2011 di Padang A UTeM petang tadi. Bermula dengan agak perlahan, UTM dikejutkan seawal minit 15 apabila pengadil menghadiahkan sepakan penalti selepas Budiman Mat Jaafar mengasari pemain lawan dalam kotak penalti. Pemain UMK mudah menyempurkan sepakan penalti tersebut dan mendahului UTM 1-0. Asakan bertali arus kemudian dilancarkan dan hasilnya pada minit ke 32 Mohd Fitri Amir Ramli berjaya menyamakan kedudukan 1-1 hasil kesilapan penjaga gol.


Separuh masa kedua UTM terus mengganas apabila hanya memerlukan 11 saat untuk kembali mendahului 2-1 sekali lagi menerusi tandukan Mohd Fitri Amir hasil hantaran silang Faezel Abdul Hamid. UMK terus melancarkan serangan bagi menyamakan kedudukan dan perlawanan agak tegang dengan beberapa kekasaran yang dilakukan pemain UMK. Walaubagaimanapun, pemain UTM masih boleh mengawal keadaan dan emosi sebelum Zaini Kamar menyudahkan hantaran silang Fitri pada minit ke 80 untuk menutup terus peluang UMK untuk bangkit.

Kemenangan ini menyuntik moral pemain untuk bertemu Unisza petang esok. Diharap persembahan yang lebih meyakinkan bagi mencari slot ke suku akhir. Berikut adalah statistik perlawanan :

Barisan pemain : Megat, Dzulhelmi, Fauzee (Wan Yusryzal) (Erwan), Budiman, Nazwar, Faezel, Wan Norzaidi, Shahrizan, Fakhrul Radzi (Kamaruzaman), Fitri Amir, Zaini (Khairul)

Jaringan : Fitri Amir 32′, 41′ Zaini 82′

Kad Kuning : Shahrizan 10′, Budiman 14′

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s