SUKUM 2011 : UTM Selangkah Ke Suku Akhir

Posted: 12/07/2011 in Sukan

Kesebelasan utama UTM menentang Unisza

Berdiri : Fitri Amir, Megat, Budiman, Nazwar, Zaini, Fauzee.

Duduk : Wan Yusryzal, Dzulhelmi, Shahrizan, Wan Norzaidi, Faezel

Selangkah Ke Suku Akhir!

Begitulah pencapaian UTM FC apabila berjaya menundukkan Unisza 1-0 petang tadi. Gol tunggal perlawanan dijaringkan oleh penyerang berbisa UTM, Zaini Kamar.

Kapten UTM, Fitri Amir dan kapten Unisza, Zulharisham bertukar cenderemata

Perlawanan yang disaksikan hampir 200 orang penyokong bermula dengan penuh hati-hati oleh kedua-dua pasukan. UTM yang membuat sedikit pertukaran dengan meletakkan Nazwar di bahagian sayap kiri dan Dzulhelmi di pertahanan kiri dilihat sedikit struggle pada 10 minit pertama sehingga diasak bertali arus. Walaubagaimanapun, UTM berjaya menyerap asakan lawan yang dibarisi bekas pemain Terengganu Zulharisham Awang. 10 minit sebelum tamat separuh masa pertama Wan Norzaidi hampir menceriakan penyokong UTM apabila tandukannya sedikit tersasar hasil sepakan penjuru Faezel. Separuh masa pertama tamat 0-0.

Atas : Wan Norzaidi merebut bola dari pihak lawan

Bawah : Fauzee mengeluarkan bola dari kawasan bahaya

Separuh masa kedua, UTM kembali menyerang ke kubu Unisza dan Fitri Amir hampi memecah kebuntuan apabila rembatannya dari luar kotak penalti hanya sedikit melewati palang. Beberapa pertukaran telah dibuat dengan memasukkan Fakhrul Radzi, Kamaruzaman bagi memantapkan asakan dan hasilnya penyerang berbisa UTM, Zaini berjaya mencuri ruang untuk merembat masuk hantara Fitri Amir 10 minit sebelum perlawanan tamat. Sebaik sahaja gol tersebut dihasilkan, pemain UTM terus mengungguli permainan dan barisan pemain Unisza terus hampa apabila asakan mereka kerap tersekat di barisan tengah UTM. Kedudukan kekal sehingga tamat permainan.

Pemain UTM gembira menyambut jaringan tunggal perlawanan yang dijaring oleh Zaini

“Pemain telah menunjukkan peningkatan dari perlawanan pertama dan setiap pemain bertindak mengikut arahan”, kata jurulatih UTM Murhisham. Ketua pasukan UTM Fitri Amir turut memuji semangat kerja berpasukan yang ditunjukkan oleh semua pemain sehingga terciptanya kemenangan ini. UTM unggul di tangga teratas kumpulan D dengan enam mata. Perlawanan terakhir peringkat kumpulan adalah pada 13 Julai ini.

TAHNIAH UTM!

Advertisements
Comments
  1. adminuad says:

    Terbaik bro, teruskan kecemerlangan…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s