Perlawanan Terbaik Selangor MSL 2013

Posted: 12/08/2013 in Sukan

Menjelang Piala Malaysia 2013 yang akan bermula 20 Ogos ini, ikuti sorotan tiga perlawanan terbaik Selangor dalam MSL 2013. Perlawanan terbaik ini adalah hasil penelitian mata kasar, kualiti permainan, jaringan cantik dan kemeriahan suasana stadium.

1. Tempat pertama jatuh kepada game Selangor menetang JDT pada 9 Mac 2013. Selangor bermula garang menerusi lambungan S.Kunanlan dan penyudah tajam Forkey Doe. Peter Chrappan dibuang padang sebaik separuh masa kedua bermula namun Mahali Jasuli bergerak solo untuk gol ketiga sebelum penyudah lagenda dari Amri Yahyah pada minit ke 69. Matyo menjaringkan gol saguhati buat JDT. Dihadiri lebih 60,000 penyokong, angka terbesar dalam MSL 2013 setakat ini di SSA.

2. Game Kedua yang paling menarik ialah ketika Selangor menewaskan Pahang 3-2 di SSA pada 19 Januari 2013. Mendahului 2-0 selepas gol cantik Amri Yahyah dan tapping mudah juga dari Amri, Pahang bangkit dengan gol dua anak Roslan, Fauzi dan Razman biarpun lain bapak. Selangor bangkit dengan gol kemenangan melalui Ramzul, 10 minit sebelum tamat.

3. Menentang Pahang semestinya menarik. Kali ini Forkey Doe pula mengganas. Gol pertama ‘pemberian’ Rosfaizul disamakan dengan voli cantik R.Surendren. Forkey Doe datang lagi dengan rembatan kencang dan R.Surendren menyamakan kedudukan pada masa kecederaan. Memang epik pertemuan dua bekas musuh ini.

P/S : Piala Malaysia lagi 8 hari lagi. Terima kasih kepada Selangor TV News, Nazwa SFC dan Selangor FC atas perkongsian video 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s