Tahun Baru Datang Lagi…Hello 2017

Posted: 01/01/2017 in Bacaan Ringan

Haha Selamat Tahun Baru 2017. Semoga tahun ini lebih baik dari yang sebelumnya. Ayat yang selalu abang dengar saban tahun dah taktau nak classfiy sebagai klise ke atau sekadar nak memanjangkan ucapan. Setakat Selamat Tahun Baru je tak gerek la kan. Add on la sikit baru nampak macam beria sambut tahun baru.

Ape sey kalau tiap-tiap tahun cakap camtu tapi implementation zero. At least kita tunjuk effort kalau tak dapat tu lain cerita. orang kata baik menyesal cuba kemudian tak dapat daripada kau menyesal tak cuba langsung. Umpama kau pergi ke sebuah Theme Park dan tengok orang ramai-ramai buat bungee jumping tapi kau teringin tapi takut. Macam 10 orang terjun semua mati kau punya takut. Last2 balik kau menyesal tak buat dan terkenang2 sampai kau balik Malaysia. Eh nape sampai balik Malaysia? Kat Malaysia takde bungy jumping ke? Ni semua sebab abang tengok orang bungy jumping aritu kat Venezuela.

So berbalik kepada cerita asal, setlah azam korang berpandanan dengan kemampuan. Tapi, ni abang stresskan tapi tu ye, jangan lah asyik cakap, tahun 2017 aku nak kurus, aku nak graduate, aku nak ada 10,000 kat ASB. Lagi klise beb. Meh abang bagi contoh sikit. Kalau nak kurus timbang sekarang berat ko berapa dan target turun 10 kg menjelang Disember 2017, kalau nak graduate on time make sure plan study dan jangan tuang kelas dan kalau nak ada 10,000 dalam ASB start potong gaji RM950.00 sebulan bulan ni. Make sure semua put it on paper yang kau sorang je tau (kalau nak menipu pun kau sorang je yang nampak hehe). Percayalah bila kau put it on paper dan kau buat review setiap hujung bulan apa yang dah kau lalui pasti kau merasa tahun 2018 kau akan tulis status FB yang lebih bermakna dari ‘Semoga tahun ini lebih baik dari yang sebelumnya’.

Jadi belum terlambat nak mulakan 2017 ni. Belum terlambat selagi kau masih bernyawa dan taknak hidup kau nampak sia-sia. Dia macam sebuah organisasi la. Kalau takde KPI mana datang appraisal, pastu korang pun takdelah dapat bonus kan. Ada tak company besar bagi wish new year ‘We will make sure 2017 is better than before?’ Kelakar kan?

Selamat Tahun Baru 2017 buat semua. Semoga tahun 2017 ini lebih baik dari tahun sebelumnya (abang pinjam jugak at last ayat ni walaupun abang hahaha).

Football players aim to score goals because there’s a goalpost to be the targeted. Without the post, Messi and Ronaldo become nothing…-DMR-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s